Goos de Boer
Goos de Boer

En alweer geen 30 miljoen

Ga gebukt onder een heftige kater. Nee, deze keer niet van de drank. Kan er niet over uit: ben er weer met volle vaart ingestonken. De jaarlijkse staatsloterijdroom is weer eens uit elkaar gespat. Bah.

Op oudejaarsmorgen had de Volkskrant de jaarlijkse dromerij al vroegtijdig verstoord. Door te melden dat de kans op die 30 miljoen slecht 0,00002 procent is. En toch bleef er tussen oliebol en vuurpijl wat sluimeren. Stel nou..... Nee, dus. Helemaal niets. Hier niet, bij de buren niet, bij vrienden niet, bij collega's niet. Bij niemand niet.

Gedeelde smart is halve smart. Vijf miljoen mede-lotgenoten hebben de afgelopen weken toch ergens even dat gevoel/de hoop gehad dat de miljoenen hun stulpje zouden binnenstromen.

Wat te doen met 30 miljoen????? Wie heeft niet -  al is het maar heel even - gestoeid met het antwoord op die prangende vraag? Heerlijke voorpret, voor iets wat toch niet komt.

Dertig miljoen euro. Zo op je rekening. Tsja en dan? Wist het wel. Eénderde om zelf in de zwemmen. En de rest? Geen probleem.

Hup; vier miljoen naar het Groninger Museum; kan dat ook weer verder. En FC Groningen krijgt een echte keeper cadeau, de SC Veendam een heel elftal dat wél kan voetballen én Johan Derksen er nog ook bij als directeur. Bij Gasterra Flames vliegen we een vette interim-manager in. En wat er dan nog overblijft steken we in een bescheiden kabelbaantje tussen Mediacentrale & binnenstad. Mooi toch?

Maar helaas, pindakaas. Lot CH 058757 dat voor al die miljoentjes had moeten zorgen, ligt inmiddels in de prullenmand.

Het eerste goede voornemen is ondanks het katerige gevoel op deze eerste dag van 2012 al wel gemaakt. Afgelopen met het oudejaarslot! Nooit meer. Stinkt er niet meer in. Dromen zijn bedrog; en de staatsloterij ook.

Hoewel, begin nu alweer te twijfelen. Een kans van 0,0002 procent is nog altijd groter dan géén kans.......

De blogs op deze site zijn geschreven op persoonlijke titel en vallen derhalve niet onder de eindredactionele verantwoordelijkheid van RTV Noord.